Rijkswaterstaat


Een solide en gebruiksvriendelijk platform voor meer dan 100 redacteuren en ruim 20 kennisintensieve websites rondom de leefomgeving. En daarnaast diverse webapplicaties die 'het leven makkelijk maken'.

Met enthousiasme wordt constant gewerkt aan nieuwe projecten terwijl het beheer op het bestaande platform op alle fronten gemonitord is.

Een prachtig platform; resultaat van jarenlange samenwerking. Naar volle tevredenheid van alle betrokkenen !

IPROX is gekozen als centraal CMS voor het Digitaal Stelsel Omgevingswet.
Een fantastische uitdaging voor de komende jaren !

Projecten van het afgelopen jaar

bodem-plus

De website van Bodem+ is verhuisd vanuit RWSleefomgeving naar haar eigen domein. Bodem+ ondersteunt overheden bij een duurzaam gebruik van het bodem- en grondwatersysteem en de ondergrond.

Rijkswaterstaat

Website Bodem+ verhuist naar eigen domein

webtoets

Ook afvalstoffen kunnen na een behandeling weer nuttig als grondstof worden toegepast. De webtoets ondersteunt producenten bij het beantwoorden van de vraag: Is het een afvalstof of niet ?

Rijkswaterstaat

Webtoets: afval of niet ?

index-kennisportaal-2

Het is belangrijk onze leefomgeving in te richten met het oog op de toekomst. Het Kennisportaal biedt hiervoor informatie waaronder een database met hulpmiddelen, een projectenkaart en een bibliotheek.

Ministerie van I&M

Kennisportaal Ruimtelijke Adaptatie

RWS Leefomgeving

De websites van Kenniscentrum InfoMil en van RWS Leefomgeving zijn gerestyled. De sites zijn omvangrijk, herbergen veel uiteenlopende onderwerpen en bedienen een diverse doelgroep.

Rijkswaterstaat

Nieuwe Rijksjas voor RWS-sites

Aan de slag met de Omgevingswet

Minister Schultz zette op donderdag 10 november 2016 een eerste release live van de website Aan de slag met de Omgevingswet in aanwezigheid van bestuurders van VNG, IPO en Unie van Waterschappen.

Rijkswaterstaat

Minister Schultz lanceert website Omgevingswet

index-afbeelding-fem-isolatie

Het Filterinstrument Erkende Maatregelen (FEM) helpt inspecteurs in 6 stappen om voor een gebouw de erkende maatregelen voor energiebesparing te selecteren

Rijkswaterstaat

FEM ondersteunt toezichthouders

VANG Meer en beter recyclen

Meer recyclen, minder storten of verbranden van recyclebaar afval, en beter recyclen, met een hoger rendement voor mens, milieu en economie. Dat zijn de doelstellingen van het programma 'Meer en Beter Recyclen'.

Ministerie van I&M

VANG: meer en beter recyclen

index-afbeelding-helpdeskwater

De Helpdesk Water bestaat dit jaar 10 jaar en viert dat met een nieuw vormgegeven website die uitstekend mobiel te bekijken is.

Rijkswaterstaat

Nieuwe vormgeving Website Helpdesk Water

Truck van de Toekomst

Op de website Truck van de Toekomst kan men actuele en onafhankelijke informatie vinden over brandstofbesparing en CO2-reductie door nieuwe en bestaande vrachtauto’s.

Rijkswaterstaat

Truck van de Toekomst

Contact