Nieuwsbrief zomer 2018


Zomer 2018

In deze zomeredititie aandacht voor de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), nieuwe klanten waar mooie projecten voor lopen en de samenwerking met Siteimprove.
Wij wensen iedereen een mooie zomer toe.

zonnebril

IPROX mailinglists & nieuwsbrieven: AVG-proof

Heb je zwart op wit wanneer een inschrijving op een mailinglist middels opt-in bevestigd is? Kun je bewijzen dat alle abonnees die in bulk ingevoerd zijn hun toestemming hiervoor hebben gegeven? En wat moet je eigenlijk met inactieve abonnees die zich ooit wel aangemeld hebben maar hun inschrijving nooit hebben bevestigd?

Diverse recente IPROX productaanpassingen spelen in op de eisen die in het kader van de AVG relevant zijn. Wil je hiervan gebruik maken, neem dan contact op met je webcoördinator bij InfoProjects.

Complete webapplicatie voor toekenning ateliers

Ateliers-en-Broedplaatsen

De webapplicatie Ateliers en Broedplaatsen Amsterdam (ABA) is de etalage van de gemeente Amsterdam voor ateliers, atelierwoningen en broedplaatsen. Kunstenaars kunnen zich registreren, reageren op het aanbod en hun portfolio actueel houden.

De applicatie ondersteunt daarnaast de commissie bij het beoordelen van portfolio's en de toekenning van ateliers.

Weet van Water: Campagnesite Rijn en Ijssel

weetvanwater

Wie voelt zich eigenlijk verantwoordelijk voor ons water? De meeste mensen wijzen naar de overheid of naar grote bedrijven. En dat terwijl wij hierin allemaal een veel groter aandeel hebben dan wij denken.

Daar wil Rijn en IJssel verandering in brengen. Met www.weetvanwater.nl, de site over schoon water, veilige dijken, wateroverlast, duurzaamheid, klimaat en meer. Concreet, aansprekend en dichtbij.

Helpdesk Water: Technische Leidraden online

primaire-waterkering

Bij het ontwerpen, beoordelen, beheren en onderhouden van de Nederlandse waterkeringen worden vele leidraden en technische rapporten gebruikt. De applicatie Technische Leidraden maakt het mogelijk de juiste set leidraden te selecteren die relevant zijn voor een bepaalde activiteit. De selectie kan als PDF worden opgeslagen en op die manier aan alle belanghebbenden worden verstrekt.

De informatie die voorheen uit en groot aantal handboeken gehaald moest worden, is nu op een zeer gebruikersvriendelijke manier toegankelijk voor de professionele doelgroep. Compleet én actueel.

Samenwerking Siteimprove en InfoProjects

Siteimprove is één van de partners van InfoProjects. Het bedrijf biedt een complete oplossing voor het analyseren van websites op het gebied van content, toegankelijkheid, prestaties en zoekmachine-optimalisatie.

Sinds kort is de zogenaamde CMS plug-in van Siteimprove binnen IPROX geïntegreerd. Daarmee is IPROX het eerste CMS dat binnen de Nederlandse overheid wordt gebruikt met deze plugin. Gebruikers van IPROX die ook klant van Siteimprove zijn, kunnen vanuit één omgeving werken. Je kunt in IPROX content bewerken en deze dan direct door Siteimprove laten checken op kwaliteitsaspecten.

InfoProjects wint twee Europese aanbestedingen

raad-van-state

De Raad van State is onafhankelijk adviseur van de regering en hoogste algemene bestuursrechter van het land. Onlangs heeft de Raad van State gekozen voor InfoProjects met IPROX-CMS voor het ontwerp, de realisatie en het beheer van de corporate website. Dit is het resultaat van een Europese aanbesteding. De site zal per 2019 operationeel zijn.

slo

Stichting Leerplan Ontwikkeling is een kennisintensieve organisatie die - samen met het onderwijsveld - inzicht en overzicht creëert in curriculumvraagstukken. InfoProjects slaagde met vlag en wimpel voor de uitgeschreven Europese aanbesteding. Inmiddels is het ontwerptraject voor de nieuwe website in volle gang.

Gratis kaarten Web Accessibility event

Op 25 september organiseert Siteimprove samen met Stichting Accessibility in Amsterdam het event Web Accessibility Live 2018.

event accessibility

'Best practice sharing' en de toepasbaarheid van webtoegankelijkheid staan hier centraal. Gedurende deze dag krijg je inzicht in hoe andere organisaties werken aan webtoegankelijkheid. Ook wordt aandacht geschonken aan manieren waarop je jouw organisatie mee krijgt in dit proces en hoe je daadwerkelijk aan de slag kunt gaan.

Onder de klanten van InfoProjects verloten wij 10 gratis kaarten.

Wil je hiervoor in aanmerking komen, meld je dan aan.

InfoProjects BV
Brediusweg 25 | 1401AB Bussum | 035-7600300 | info@infoprojects.nl
U kunt u zich hier desgewenst uitschrijven voor de nieuwsbrief.