Nieuwsbrief november 2022


Nieuwsbrief InfoProjects - november 2022

Dit najaar was het zover: 25 jaar InfoProjects! Een fantastische periode waarin we onze IPROX-productsuite hebben neergezet en honderden aansprekende online projecten zijn opgeleverd. Intussen zijn we klaar voor de volgende stap.

In deze nieuwsbrief:

Corporate website TNO vernieuwd

Begin dit jaar startte een enthousiast IP-team aan het vernieuwen van de corporate website van TNO. In september ging de omvangrijke site live. Wij zijn ontzettend blij met het resultaat én met de vruchtbare samenwerking met het team van TNO. De corporate site was het begin, inmiddels werken we aan een subsites-omgeving waarin naar verwachting vele tientallen sites een plek zullen krijgen.

Zien wat mogelijk is met IPROX? Kijk eens op www.tno.nl

Producten verplicht aanbieden op Your Europe via de SDG

Verhuizen naar Portugal? Een onderneming starten in Italië? Of studeren in Duitsland? Binnenkort is het voor de inwoners van de EU makkelijker om zaken te regelen met Europese overheden via het portaal Your Europe. Deze centrale toegangspoort verwijst gebruikers door naar de juiste websites in de verschillende lidstaten.

Om hierbij aan te sluiten,  is de Single Digital Gateway-verordening van toepassing. Deze stelt dat per 2023 de webpagina’s over producten en procedures van gemeenten, provincies en waterschappen moeten zijn aangemeld bij Your Europe. In opdracht van de provincies Zuid-Holland, Drenthe en Limburg werkt InfoProjects aan het SDG-koppelvlak.

Hulp nodig bij de Single Digital Gateway? Neem contact met ons op.

Online jaarverslag: je organisatie overtuigend in beeld

Hoe hebben we het afgelopen jaar gepresteerd?  Wat waren onze prestaties op het vlak van klanttevredenheid, financiën en duurzaamheid? En waar gaan we naartoe?

Informatie die je als organisatie beschikbaar wilt stellen. Aantrekkelijk en toegankelijk gepresenteerd. Online heeft veel voordelen: de informatie is toegankelijk, interactief, onderhoudbaar, duurzaam, vindbaar en meetbaar.

Inspiratie opdoen? Bekijk het jaarverslag van de Raad van State en het jaarverslag van de Raad voor Rechtsbijstand.

Overweeg jij een eigentijds jaarverslag? Neem dan contact op met Pieter Stiemer via pieter.stiemer@infoprojects.nl en bespreek de mogelijkheden van de IPROX-module Online Jaarverslag.

IPROX CMS: released and coming-up

Elk kwartaal komt er een nieuwe release uit voor de producten binnen onze IPROX-suite. In deze nieuwsbrief besteden we aandacht aan het IPROX-CMS.

IPROX-CMS 4.5 (juli 2022): De 4.5 release bevat diverse optimalisaties die vanuit onze gebruikersgroep aangedragen zijn. Daarnaast is het layout-scherm flink geoptimaliseerd. Te plaatsen blokken worden visueel aantrekkelijk gepresenteerd waarbij de user interface van dit scherm sterk verbeterd is. In de 4.7 release doen we daar nog een schepje bovenop met content-indicatie. 
Bekijk het complete overzicht van de 4.5-release.

IPROX-CMS 4.6 (oktober 2022): In deze release is onder meer aandacht besteed aan de Front End Editing Console. Daar vind je de nieuwe opties om te previewen in meerdere viewports. Erg handig om snel te beoordelen hoe je pagina op uiteenlopende schermen toont voordat je publiceert.
Bekijk het complete overzicht van de 4.6-release.

In de volgende nieuwsbrief: lopende ontwikkelingen

De Wet open overheid (Woo) regelt het recht op informatie over alles wat de overheid doet. Dit betekent dat elke overheidsorganisatie uit eigen beweging informatie toegankelijk publiceert. Rijkswaterstaat koos voor een eigen open informatiehub met het  onlangs gelanceerde Rijkswaterstaat Publicatie Platform: https://open.rws.nl/

Per 2023 treedt de Wet modernisering elektronisch bestuurlijk verkeer naar verwachting in werking. Deze wet regelt dat burgers en bedrijven het recht krijgen om elektronisch zaken te doen met de overheid. Dit betekent iets voor de dienstverlening. Diverse van onze overheidsklanten kiezen voor de opzet van een mijn-omgeving.

Zijn dit hot topics binnen jouw organisatie en kun je niet wachten tot de volgende nieuwsbrief, neem dan contact op via ons contactformulier. Of bel je contactpersoon bij InfoProjects.

InfoProjects BV
Brediusweg 25 | 1401AB Bussum | 035-7600300 | info@infoprojects.nl
U kunt u zich desgewenst uitschrijven voor de nieuwsbrief.